Neem contact met ons op!

De optimale oplossing voor elk automotive vraagstuk.

Heeft u een vraag, dan kunt u ons op werkdagen bereiken via 0226-454477.
Of klik op het onderstaande mailadres, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

BXB Car Lease B.V.
Butter 1
1713 GM Obdam
T. 0226-454477
E. info@bxbcarlease.nl

Openingstijden:
Dinsdag t/m vrijdag van 09:00 tot 17:30 uur
Zaterdag van 09:00 tot 17:00 uur

Buiten deze openingstijden zijn wij op afspraak geopend, ook in de avonduren!

info@bxbcarlease.nl

Waarom is Leasing zo belangrijk?

Het klimaatakkoord is hier: de belangrijkste punten op een rij!

Het is al een tijd het gespreksonderwerp in de autowereld: wat zou er in het klimaatakkoord komen te staan? We hoeven niet langer meer te speculeren, het akkoord is eindelijk hier! Voor ons telt maar 1 ding: wat staat er bij de kop mobiliteit? Laat hier nu net vele wijzigingen in plaats hebben gevonden. Om het voor jou overzichtelijk te maken, hebben we de belangrijkste punten op een rij gezet.

Elektrisch rijden

 • Bijtelling gaat op de schop
  Elektrisch rijden wordt met de jaren populairder. Dit komt aan de ene kant doordat we het milieu willen verbeteren en aan de andere kant doordat de bijtelling erg laag is. Zo betaal je nu voor nulemissieauto’s over de eerste €50.000 maar 4% bijtelling. Geniet nog even van dit getal, want vanaf volgend jaar wordt het drastisch anders. Vanaf 2026 is de gunstige bijtelling officieel voorbij. Bestuurders betalen dan over de gehele nieuwprijs 22% bijtelling.
  • Waterstof- en zonnecelauto’s
   Wanneer je kiest voor een waterstof- of zonnecelauto dan krijg je eerst nog niet te maken met een verhoogde bijtelling en lagere catalogusprijs-grens. Uitstel van deze aftopping duurt in ieder geval tot na 2024.
  • Vrijstelling van BPM
   De vrijstelling van BPM voor nulemissieauto’s blijft bestaan tot en met 2024. Daarna wordt een vast bedrag van €360 in rekening gebracht.
  • Vrijstelling van mrb
   De vrijstelling van de motorrijtuigenbelasting voor nulemissieauto’s is net zoals bij het BPM van kracht tot en met 2024. Vanaf 2025 wordt de mrb 25% en in 2026 wordt dit zelfs verhoogd tot 100%.
  • Stimuleren tweedehands elektrische auto’s
   De overheid wil €100 miljoen beschikbaar stellen om de verkoop van tweedehands elektrische auto’s te stimuleren. Hoe dit tot uiting komt, wordt in de loop der tijd verduidelijkt.

  Diesel rijden
  Voor de bestuurders van een dieselauto gaat er op het gebied van de accijns een verandering plaatsvinden. Zo wordt de accijns vanaf 2021 met €0.01 verhoogd en in 2023 gebeurd dit nog een keer.

  Betalen naar gebruik
  Het is al een paar keer geopperd, maar nu is het dan echt zo ver. Het kabinet gaat een onderzoek doen naar rekeningrijden. Op dit moment zijn er drie opties:

  • Elke bestuurder betaalt per kilometer, exclusief spitsheffing.
  • Elke bestuurder betaalt per kilometer, inclusief spitsheffing.
  • Voor bestuurders van benzine of dieselauto’s blijft het huidige betaalsysteem, alleen de EV’s gaan betalen per kilometer.

  Raak niet direct ontmoedigd. Bovenstaande is een voorstel en hier is nog geen akkoord op. Wanneer er een definitief besluit is genomen, delen wij dit met u.

Hoe werkt het?

Wij zijn er voor iedereen, dus ook voor jou als zzp’er. Net zoals elke andere zakelijke leaserijder moet je voldoen aan de voorwaarden.

Zo moet je in ieder geval ingeschreven staan bij de KvK en zijn wij als leasemaatschappij verplicht om naar de jaarcijfers (in principe één volledig boekjaar) te kijken. Wanneer deze toereikend zijn en je aan alle andere voorwaarden voldoet, staat niets jou een mooie zakelijke leaseauto in de weg.

Mocht je nog maar net gestart zijn, neem dan contact met ons op. In overleg kunnen we kijken wat er mogelijk is. Denk aan halfjaarcijfers i.p.v. een heel boekjaar. We denken graag met jou mee!

 • Krijg ik een kentekenbewijs?

  Natuurlijk krijg jij dit. Tegenwoordig ontvang je geen papiertje meer, maar een kentekenpas. De RDW (Rijksdienst van Wegverkeer) zorgt ervoor dat de autogegevens erop komen te staan. Op aangeven van ons wordt dit verstuurd naar de wagenparkbeheerder van jouw bedrijf of naar ons (DirectLease).

  Voor bedrijven in het buitenland ontvangen wij het kentekenbewijs. Dit omdat de RDW geen pasjes verstuurd naar het buitenland. Wij zorgen ervoor dat het pasje zo spoedig mogelijk bij jou terechtkomt.

 • Leasen jullie ook automaten?

  Wij bieden naast handgeschakelde auto’s, ook een breed assortiment automaten aan. Benieuwd uit welke modellen je kunt kiezen?

 • Kan ik een occasion leasen?

  Ja, dat kan! Wij bieden diverse occasion auto’s aan. Dit zijn jonge auto’s met een lage kilometerstand. Kijk op onze Occasion Lease pagina voor het aanbod van occasions. Deze is onderverdeeld in brandstoftype: diesel, benzine, hybride en elektrisch. Zo weet je precies of er een auto tussen staat, die aan jouw wensen voldoet.

  Klik op de link en je ziet direct hoeveel de auto kost per maand, het aantal kilometers, het bouwjaar en natuurlijk de opties die op de auto zitten. Enthousiast geworden? Via de ‘email ons’ button kun je contact met ons opnemen. We helpen je graag verder!

 • Hoe zoek ik een leaseauto op BXB Car Lease?

  Ben je op zoek naar een leaseauto, maar weet je niet precies in welke je wilt rondrijden? Dan biedt onze directe zoekopdracht uitkomst. Met deze tool kun je o.a. aangeven hoe lang je wilt leasen, het aantal zitplaatsen, het vermogen, de prijs, brandstoftype, opties etc. Als je alles aangevinkt hebt, krijg je een overzicht te zien van auto’s die aan jouw wensen voldoen. Jij hoeft alleen nog maar de leaseauto die jou het meest aanspreekt te kiezen!

 • Bieden jullie ook SUV’s aan?

  Ben jij op zoek naar een Sports Utility Vehicle (SUV), dan ben je bij ons bij het juiste adres! Je hebt bij ons de keuze uit diverse merken en modellen. Neem snel een kijkje op onze SUV pagina en stel jouw leaseauto samen!

 • Kan ik een elektrische auto leasen?

  Natuurlijk kan dat! Om aan de wensen van alle leaserijders te voldoen, bieden we auto’s aan die op fossiele brandstof (benzine of diesel) of op elektriciteit.

  Ben je benieuwd naar ons elektrische leaseaanbod? Hier vind je een overzicht van alle modellen!

 • Welke merken leasen jullie?

  Als iedereen in dezelfde auto zou rondrijden, wordt het saai in het verkeer. Vandaar dat je bij ons de keuze hebt uit tientallen merken.

  Voor welk merk ga jij?

 • Wat is het minimum of maximum aantal zitplaatsen wat ik kan kiezen?

  Of je nu een klein of groot gezin hebt, bij ons kan iedereen terecht. Vandaar dat je bij ons een auto kunt leasen met zitplaatsen die variëren van 2 tot 9 personen.

  Met onze zoekmachine kun jij gemakkelijk aangeven naar hoeveel zitplaatsen je op zoek bent. Wanneer je in deze search functie zit, kun je in de linkerkolom het aantal zitplaatsen aangeven. Daarna zie je een overzicht van leaseauto’s die aan jouw wensen voldoen.

 • Kan ik een 7-zitter leasen?

  Jazeker! Wij bieden een breed assortiment van 7-zitters aan. Wil je weten uit welke modellen je kunt kiezen?D Dit vind je in ons BXB Car Lease overzicht! Deze wordt automatisch aangevuld, zodat jij altijd op de hoogte bent van ons aanbod.

 • Is het mogelijk om een bestelwagen te leasen?

  Jazeker. Bij ons is bestelwagenlease mogelijk voor alle grijze kentekens tot 3.500 kg. De bestelwagen wordt aangepast naar jouw wensen. Wil je meer weten over het leasen van een bestelwagen of wil je een offerte aanvragen? Neem hiervoor een kijkje op onze bestelwagenlease pagina. Optie?

 • Zijn er ook bedrijven waar jullie niet aan leasen?

  Omdat wij Full Operational Lease aanbieden kunnen wij geen auto’s leasen aan taxibedrijven, koeriersdiensten en autorijscholen.

 • Kan ik als starter een leasecontract afsluiten?

  De acceptatievoorwaarden voor startende ondernemers zijn doorgaans zwaarder dan voor bedrijven met een langere financiële historie maar het is zeker niet onmogelijk om bij ons te leasen. We kunnen flexibel met je meedenken door bijvoorbeeld via een garantiestelling van een (moeder)bedrijf te leasen. Uiteraard zullen wij elke aanvraag constructief beoordelen. Bel ons (0226-454477) over jouw situatie en vraag naar de mogelijkheden.

 • Is het mogelijk een contract af te sluiten voor minder dan 15.000 km per jaar?

  Dat is zeker mogelijk. We maken graag een op maat gemaakte aanbieding voor jou.
  Neem hiervoor contact met ons op via:
  e-mail: info@bxbcarlease.nl
  Telefoonnummer: 0226-454477

 • Kan ik een duurdere auto leasen dan mijn leasebudget toelaat?

  Wat ons betreft is dat mogelijk. Maar er zijn wel een aantal zaken om te overleggen met je werkgever. Je werkgever is namelijk verantwoordelijk voor de afkoopsom bij vroegtijdige beëindiging van het contract, en er zijn eventueel consequenties voor jouw autokostenforfait. Het is dus zaak om goede afspraken te maken met je werkgever en je voor te laten lichten over de fiscale consequenties in jouw specifieke geval.

 • Zijn de leasebedragen op basis van open calculatie of van gesloten calculatie?

  Alle leasebedragen zijn op basis van gesloten calculatie. Wel is in onze fleetownermodule, via de site te bereiken, inzage te verkrijgen in een aantal van belang zijnde contract componenten w.o. brandstofkosten, kilometrage afwijkingen en schadefrequentie etc.

 • Bied BXB Car Lease ook een “shortlease” constructie?

  De minimale looptijd voor een nieuwe auto bedraagt bij ons 24 maanden. Wil je korter leasen? Dat kan!

  Met Occasionlease van BXB Car Lease heb je de mogelijkheid om jong gebruikte auto’s voor een scherpe prijs en een kortere looptijd te leasen. Een ander voordeel: je kunt er meteen mee wegrijden! Liever een andere looptijd of jaarkilometrage dan op onze site staat aangegeven? We informeren je graag over de mogelijkheden!

 • Mag mijn partner rijden met mijn lease auto ?

  Ja, je partner en eventuele kinderen met rijbewijs mogen gebruik maken van de lease-auto.

 • Is het mogelijk om privé een auto te leasen?

  Jazeker. BXB Car Lease biedt een ruim aanbod auto’s aan die privé geleased kunnen worden. Ook is het mogelijk om (collectief) privé auto’s te leasen onder bijvoorbeeld een werkkostenregeling of als onderdeel van een mobiliteitsbudget.

“Simplicity is the ultimate sophistication“.

– Leonardo DaVinci –